Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten

Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels te voldoen. Het ontwikkelen van een nieuw product in onze vogelvoeding-lijn is een zorgvuldig en boeiend proces dat begint met het luisteren naar de markt en eindigt met een kwalitatief hoogwaardig product dat onze klanten met trots kunnen aanbieden aan hun vogels.

Stap 1: Luisteren

De eerste en cruciale stap in de ontwikkeling van een Wisbroek recept is het luisteren naar onze klanten. We houden voortdurend onze oren gespitst om te begrijpen waar vraag naar is en welke behoeften er spelen in de wereld van vogelvoeding.

Onze missie is niet alleen om te voorzien in de huidige behoeften van onze gevleugelde vrienden, maar ook om een beetje innovatief te zijn en vooruit te kijken naar wat ze in de toekomst nodig kunnen hebben.

_0010_Ara - Illigers ara
_0004_Cotinga-Quetzal

Stap 2: Informatie verzamelen

Na het identificeren van een mogelijk nieuw product, duiken we diep in de wereld van de informatie. We raadplegen boeken, doorzoeken het internet en voeren gesprekken met onze gewaardeerde klanten om te begrijpen wat er momenteel wordt gedaan en om het natuurlijke dieet van de betreffende vogelsoort te achterhalen. Al deze informatie wordt zorgvuldig verzameld en vergeleken om een solide basis te vormen voor ons nieuwe recept.

Stap 3: het recept samenstellen en testen

Onze toegewijde nutritionist gaat vervolgens aan de slag om een voorstel te maken voor de samenstelling van het nieuwe product. Dit recept vormt de basis voor de allereerste batch die wordt geproduceerd.

 

Het is belangrijk op te merken dat deze eerste batch nooit wordt verkocht. In plaats daarvan ondergaat het uitvoerige tests in ons eigen Wisbroek R&D Center. Daarnaast wordt het ter beschikking gesteld aan onze contacten zoals dierentuinen en kwekers. We willen er zeker van zijn dat het product voldoet aan de behoeften van de vogels en de verwachtingen van onze klanten. Alle feedback en informatie die we verzamelen, stellen ons in staat om aanpassingen te doen waar nodig.

Natural Ingredients - Micro 22 & Micro 40
3kg Insect Eater Diet

Stap 4: de weg naar de markt

Als het product na uitgebreide tests geschikt wordt bevonden om op de markt te worden gebracht, begint het proces van het vinden van een geschikte verpakking, het ontwerpen van een etiket en alles wat nodig is om het product in onze webshop en via onze partners en verkooppunten te kunnen verkopen. Dit is een spannende fase waarin we de finishing touch aanbrengen voordat het product klaar is om aan onze klanten aan te bieden.

 

Maar dit hele traject vraagt tijd. We hebben ongeveer een jaar nodig voordat een nieuw product daadwerkelijk op de markt komt. Tijdens het testen moeten de vogels een heel broedseizoen en een ruiperiode hebben doorgemaakt. Pas dan hebben we alle informatie die we nodig hebben om te bepalen of het product optimaal genoeg is en voldoet aan de voorwaarden die we stellen aan Wisbroek vogelvoeding.

Verder ontwikkelen

Bij Wisbroek zijn we voortdurend bezig met het verder ontwikkelen van onze producten. We blijven in nauw contact met onze klanten en ons eigen R&D-team om ervoor te zorgen dat onze recepten mogelijk verbeterd kunnen worden en altijd aan de nieuwste inzichten voldoen.

Wist je bijvoorbeeld dat we in 2023 aanpassingen hebben gedaan aan onze pellets voor kromsnavels om de opneembaarheid te verhogen? Dit is slechts een voorbeeld van onze voortdurende inzet om het beste recept voor jouw vogel te kunnen leveren.

Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten die volgend jaar waarschijnlijk op de markt zullen komen. We kijken er naar uit om onze missie voort te zetten:

” het leveren van hoogwaardige voeding die het leven van onze gevleugelde vrienden nog beter maakt. “

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Stuur je vraag naar hello@wisbroek.com. Mr. B staat voor je klaar.

MR B says hi!

Toont alle 3 resultaten

Misschien ook interessant...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...

Het voeden van een jonge kromsnavel met de hand

Leestijd: ± 3 minuten De eieren komen uit en de oudervogels gaan druk in de weer om de jongen...