The story of

Wisbroek

The life of a

Flamingo

Het was 2006. Meneer Wisbroek (Mr W) woonde in een klein dorpje in Nederland. Hij stond daar bekend als “die meneer met flamingo’s in de voortuin”. Zijn hobby leidde al snel tot een tuin met velerlei exotische vogels.

Mr. W

De witte flamingo

Mr W liep echter tegen een probleem aan: de flamingo’s verloren hun mooie kleur. Onderzoek door Mr W wees uit dat dit aan de voeding van zijn vogels lag.

De zoektocht

Samen met een vriend, Mr B (een nutritionist en net zo’n grote vogelgek), ging Mr W de verschillende voersoorten die er op de markt waren onderzoeken. Geen enkel voer zorgde specifiek voor de kleur van flamingo’s en bevatte dus ook niet alle ingrediënten die een flamingo in het wild binnenkrijgt.

Mr. B

Samen

op een missie

Mr W en Mr B besloten om samen een complete voersoort te gaan ontwikkelen, speciaal voor flamingo’s en ibissen. Ze keken daarbij niet naar de prijs, want ze wilden alleen het beste voer maken speciaal voor deze dieren. Een complete voeding die alleen de beste ingrediënten bevat om deze prachtige vogels hetzelfde te laten voelen als in het wild.

Druk,

Druk druk

Het bleek niet eenvoudig om zo veel verschillende natuurlijke ingrediënten samen te brengen in één product. Elke geteste methode zorgde namelijk voor verlies van essentiële voedingswaarden. Ondertussen wilden collegavogelliefhebbers weten of de vrienden de door hen ontwikkelde voeding voor flamingo’s ook gingen verkopen.

Druk is wat we

nodig hebben

Er volgde veel onderzoek en testen. Plots was daar de oplossing: door het voer op een speciale manier te produceren konden de voedingswaarden optimaal behouden blijven. Hierdoor konden ze een superfood voor vogels produceren.

Een vruchtbaar

Resultaat

De vogels van Mr W waren er ook blij mee. Zij kregen hun mooi prachtige felroze en dieprode verenkleed weer terug. Daarnaast waren de kweekresultaten dat jaar nog nooit zo goed geweest. De uitstekende gezondheid van de vogels werd ook bevestigd door Mrs. V, de dierenarts door wie Mr. W altijd een check up van zijn vogels liet verzorgen. Haar onderzoeksresultaten lieten uitstekende waardes zien.

Mrs. V

Klaar voor

Lancering?

Een spannend moment brak aan: de productie. Zou dit superfood voor Flamingo’s en Ibissen aanslaan bij de professionals? Mr W vond dat iedere flamingo in de wereld zulke mooie kleuren verdiende. Dus ging hij met zijn superfood op pad langs de dierentuinen.

Uitbreiden voor meer

Bijzondere vogels

De dierentuinen gingen het complete superfood uitproberen. Men was zo onder de indruk, dat Mr W vele aanvragen kreeg om ook een compleet superfood te ontwikkelen voor andere exotische vogelsoorten.
En zo geschiedde…

Onze ambitie

En de toekomst

Een assortiment met 16 verschillende producten voor verschillende specifieke vogelsoorten. Zij kregen ook alleen de beste natuurlijke ingrediënten. Dit superfood wordt op het moment verkocht in 18 landen. Wisbroek blijft zijn voedingslijnen altijd door ontwikkelen.

Superfood

Vandaag de dag worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt met de meest hoogwaardige kwaliteit. En dat zijn er veel! Diversiteit in voedsel is voor vogels net zo belangrijk als voor de mens zelf.
Door het voer in de vorm van een pellet aan te bieden, welke ook nog eens met dat unieke productieproces (extruderen) wordt geproduceerd, bieden wij hét superfood voor bijzondere vogels.

Het blijven bereiken van uitstekende resultaten is echt een ‘team effort’ geworden. Omdat geen vogel hetzelfde is, is het Wisbroek team (Mr. W, Mr. B en Mrs. V) momenteel bezig om maatwerk voor kromsnavels te ontwikkelen. Enerzijds voor de vogelvoeding in samenstelling en hoeveelheid, maar anderzijds ook in de verrijking van de huidige leefomgeving van de vogel.

Een duurzame

Wereld

Wisbroek hecht veel waarde aan een duurzame wereld. Duurzaamheid zit bij ons in de zonnepanelen die onze energie opwekken en extra aandacht voor onze verpakkingen. Ook ondersteunen we diverse conservatieprojecten, omdat veel diersoorten het moeilijk hebben in het wild.

Wij streven ernaar om onszelf constant opnieuw te verbeteren.

Nog een

Vogelliefhebber

Ondertussen is in het noorden van Nederland Mr. U bezig om supplementen voor vogels te ontwikkelen. Hij is net als Mr. W een enorme vogelliefhebber en heeft een tuin vol vogels die alleen het beste verdienen. Zijn visie is dat vogels meer verdienen dan vogelvoeding alleen. In zijn zoektocht vond hij een partner en een aantal nutritionisten en voedingsdeskundigen die hem konden helpen. Samen ontwikkelden ze producten onder de naam Avis Cibum. Deze supplementen bevatten alles waar vogels behoefte aan hebben, naast de juiste voeding.

Een interessante

Samenwerking

Het wereldje van vogelproducten is klein en al snel kruisten de wegen van Mr. W en Mr. U elkaar. Ook Mr. W en Mr. B zijn de weg van de supplementen ingeslagen met hun product voor carnivoren. Mr. W en Mr. B zagen hierin een interessante samenwerking met de supplementenproducent. Samen hebben zij meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van de gezondheid van vogels. Zelfs bij een complete voeding, kunnen sommige vogels behoefte hebben aan bepaalde aanvullende supplementen. Het kan net dat zetje zijn dat ze nodig hebben om lekker in hun vel te zitten. Met een combinatie van gezonde voeding en goede aanvulling in de vorm van vitaminen en mineralen zal iedere vogel blaken van gezondheid.

Onder de vleugels van

Wisbroek

Begin 2022 besluiten ze de handen ineen te slaan en gaat Avis Cibum verder onder de vleugels van Wisbroek. Ook deze producten zullen continu in ontwikkeling blijven en er zullen samen nieuwe producten ontwikkeld worden.

Nu online verkrijgbaar

Wil jij net als Mr. W en Mr. U het beste recept voor je vogel?

In onze winkel vind je alle Wisbroek producten voor speciale vogels. Gun jouw vogel ook het beste recept en bestel vandaag nog online!