Hoe behoudt je kromsnavel een gezond gewicht?

Rose Cockatoo

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar net als wij mensen, moeten ook vogels op hun gewicht letten. De voeding is daarin natuurlijk erg belangrijk. Het beste is om te kijken naar wat jouw vogel in het wild eet. Daarnaast moet je het dieet aanpassen aan de leefomstandigheden van je vogel. Strekt hij dagelijks zijn vleugels (of de pootjes) of speelt hij liever in zijn verblijf? Woont hij binnen of het hele jaar door buiten in een volière? Allemaal factoren die meespelen in de energiebehoefte van de vogel.

Energieniveau

Voor je vogel zoek je dan naar een voeding die met al die factoren rekening houdt. Wisbroek Parrot Low Fat Daily bijvoorbeeld. Dit is een speciaal ontwikkelde voeding met een lager energieniveau. Vooral onze gevederde huisdiervriendjes die niet zoveel bewegen en niet in een koude omgeving verblijven, krijgen soms voeding met een te hoog energieniveau. Ze zouden met wat minder ook prima in een goede gezondheid kunnen blijven. Vooral als ze naast de pellets nog lekkere hapjes eten, zoals fruit en noten.

Amazona
Eolophus roseicapillus

Vervetting

Vervetting is een van de problemen waar een vogel mee te maken kan krijgen. Bij vervetting stapelt zich teveel vet op in de lever van de vogel. Sommige vogels zijn gevoeliger voor vervetting dan anderen. Kaketoes zijn een voorbeeld van vogels die hier gevoelig voor zijn. Neem de Rosé Kaketoe. Deze vogel heeft aanleg om wat sneller vet te worden. Dit betekent dat er in het verstrekken van een goed dieet extra rekening mee moet worden gehouden. Deze vogels kunnen in het wild namelijk alle voedingsstoffen die ze nodig hebben halen uit heel weinig voeding. Andere vogels die aanleg hebben voor vervetting zijn onder andere de Monniksparkiet. 

Voor deze vogelsoorten is Wisbroek Parrot Low Fat Daily een complete voeding. Ook voor deze pellets geldt dat in iedere pellet alle essentiële ingrediënten zitten. De uitgebalanceerde pellets bevatten dus alles wat de vogel nodig heeft. De pellets bevatten echte groente en fruit, maar geen toegevoegde suiker. Alleen het totale energieniveau ligt wat lager, dus krijgt hij wat dat betreft niet meer binnen dan hij nodig heeft.

Broedseizoen

Bij het kweken van kromsnavels wordt Wisbroek Parrot Low Fat Daily ook vaak ingezet.. Door de vogels buiten het broedseizoen om op een wat energiearmer dieet te zetten, kan aan het begin van het broedseizoen extra effect worden gehaald uit de voeding die juist een energieboost geeft. Die energieboost kan de vogels stimuleren om over te gaan tot paren en eieren te leggen. 

Cacatua galerita
Myiopsitta monachus

Combineren

Wij bevelen Wisbroek Parrot Low Fat Daily Small aan voor onder andere Monniksparkieten en andere kleine zaad- en nootetende vogels. De Large variant is geschikt voor (middel)grote vogels zoals Rosé kaketoes, Kaketoes en Amazones.

Voor andere kromsnavels is Wisbroek Parrot Low Fat Daily ook heel goed te combineren met een van de andere producten uit onze Wisbroek Parrot range. Want een slimme vogel heeft Wisbroek Low Fat Daily in zijn dieet.

Heb je vragen of wil je advies over Wisbroek Parrot Low Fat Daily? Stuur dan een mailtje naar hello@wisbroek.com.

MR B says hi!

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...