Power voor voedselinsecten

Power for food insects

Leestijd: ± 2 minuten

Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten voor ze. Nu is het wel het geval dat voedselinsecten zoals meelwormen, moriowormen, buffalowormen, krekels enzovoorts vaak te weinig voedingswaarde hebben. Door ze eerst te verrijken, voeg je vitaminen, mineralen, calcium en aminozuren toe, zodat het insect meer voedingswaarde krijgt. Dit kun je toepassen op zowel levende als ingevroren voedselinsecten. Hoe dit verrijken in zijn werk gaat, legt Mr. U hieronder uit.

Levende voeding

Bij levende meelwormen weet je meestal niet op wat voor voedingsbodem ze hebben geleefd. Zodra een meelworm zelf al een rijke voeding heeft gegeten, is hij voor vogels voedzamer.

Je kunt de levende wormen eenvoudig verrijken door ze op een voedingsbodem van Wisbroek Mealworm Diet te zetten. Deze voeding voor voedseldieren bevat goede voedingstoffen voor vogels. Dit is een grof gemalen poeder dat door de voedselinsecten wordt gegeten en waardoor hun voedingswaarde wordt aangevuld. Het is rijk aan onder andere aminozuren, vitaminen, mineralen, sporenelementen, bloedplasma met extra vitamine A, vitamine K1 bloedstolling, en vitamine K2 (K1 en K2) op natuurlijke basis.

Bovendien zorgt Wisbroek Mealworm Diet ervoor dat de voedseldieren de juiste verhouding calcium en fosfor opbouwen. Zodra de vogels deze verrijkte insecten eten, krijgen ze meteen de extra voedingswaarden binnen die ze nodig hebben.

Mealworm diet
InsectPower

Plakken

Wanneer je ingevroren voedselinsecten koopt, ben je dus afhankelijk van de voeding die het insect heeft gekregen. Deze insecten kun je ook verrijken en dat doe je met Wisbroek InsectPower. Dit poeder strooi je gemakkelijk over de ontdooide voedselinsecten. Wisbroek InsectPower heeft een mooie structuur die zich goed hecht aan de insecten. Doordat het blijft plakken, eten de vogels het poeder met het insect mee op. Op deze manier wordt het voedsel verrijkt met goede voedingsstoffen en krijgen ze meer voedingswaarde voor de vogels.

Met deze methoden hebben je vogels het plezier van lekkere voedselinsecten, zoals meelwormen, gecombineerd met de voedingstoffen die ze nodig hebben om gezond en sterk te blijven.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Stuur je vraag naar hello@wisbroek.com. Mr. B staat voor je klaar.

MR B says hi!

Toont alle 2 resultaten

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...

Het voeden van een jonge kromsnavel met de hand

Leestijd: ± 3 minuten De eieren komen uit en de oudervogels gaan druk in de weer om de jongen...