Overstapadvies Oud

Overstapadvies

Dieren houden, net als mensen, van gewoonte. Ze proberen niet altijd even graag iets nieuws. Maar hoe zit het dan wanneer je voor je vogels wilt wisselen van voer? Het kan zijn dat ze moeite hebben om hun oude gewoontes los te laten. Hoe pak je dit het beste aan? Wisbroek adviseert u hierin graag. We hebben onze nutritionist, Mr. B, gevraagd wat de beste aanpak is wanneer men wil overstappen naar Wisbroek voer.

Wisbroek biedt een uitgebreid assortiment van uitgebalanceerde kwaliteitsvoeders. Ook voor uw vogel hebben wij een passend voer. Het allerbelangrijkste bij het overstappen naar ander voer is in onze ogen geduld. U kunt uw vogels het beste geleidelijk laten overschakelen naar Wisbroek voer.

U kunt uw vogel aan de hand van het volgende stappenplan voeren:

Mr. B

Dag

1-3

Meng 80% van de benodigde hoeveelheid huidige voeding met 20% van de benodigde hoeveelheid Wisbroek voer

Dag

4-6

Meng 60% van de benodigde hoeveelheid huidige voeding met 40% van de benodigde hoeveelheid Wisbroek voer

Dag

7-9

Meng 40% van de benodigde hoeveelheid huidige voeding met 60% van de benodigde hoeveelheid Wisbroek voer

Dag

10-12

Meng 20% van de benodigde hoeveelheid huidige voeding met 80% van de benodigde hoeveelheid Wisbroek voer

Dag

13+

Geef uw vogel 100% van de benodigde hoeveelheid Wisbroek voer

Waarom overstappen naar Wisbroek voer?

Wisbroek biedt een compleet voer waarbij alle nutritionele behoeftes gedekt zijn. Er zijn vele jaren onderzoek vooraf gegaan in ons Research & Development Center. Als vogels voorkeur hebben voor een bepaald voer (waar ze al aan gewend zijn), betekent dat niet dat dit voer ook beter voor ze is. Uw vogels zullen in eerste instantie kiezen voor het voer dat ze gewend zijn, niet voor hetgeen gezonder voor hen is. Wanneer u echter geleidelijk aan overstapt naar Wisbroek voer zullen ze hieraan wennen en dit voer prefereren.

Wat is de beste periode om over te stappen naar ander voer?

Er zijn 2 momenten waarop u het best kunt overstappen op een ander voer:

Het is dus niet verstandig om in de winter of in het broedseizoen over te stappen. In periodes van rui moet natuurlijk ook met voorzichtigheid omgegaan worden.

Zijn er bijwerkingen te verwachten wanneer ik overstap naar Wisbroek voer?

Normaliter zijn er geen bijwerkingen te verwachten, zeker wanneer u een geleidelijke overstap doorloopt (zoals in het stappenplan hierboven beschreven). Het zou kunnen voorkomen dat er korte tijd sprake is van een licht verminderde voeropname. Hier moet u zich echter niet door af laten schrikken, het kan echt geen kwaad dat de vogels een paar dagen wat minder eten. Wanneer ze gewend zijn aan het voer zal hier geen sprake meer van zijn.