Over Research & Development Center Wisbroek

Research & Development Center Wisbroek

Alle Wisbroek voeders zijn ontwikkeld vanuit een brede nutritionele kennis van dierenartsen, nutritionisten en professionele kwekers. Dit is echter de makkelijke fase van het ontwikkelingstraject en uiteraard vergelijkbaar met concullega’s. Wat onze Wisbroek voeders uniek maakt is de voorafgaande testfase.

Wisbroek is begonnen als een Breeding Center. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de grootste vogelcentra in de wereld en is enorm vooruitstrevend in de kweek van veel zeldzame soorten. Nutritie staat op de eerste plaats om vogels gezond te houden en om ze te laten presteren. Omdat er geen voer voorhanden was dat voldeed aan de eisen van Wisbroek hebben zij besloten om, samen met nutritionisten en dierenartsen, een eigen voer te ontwikkelen dat volledig aansluit op de voedingsbehoeften van deze vogels. Nadat er steeds meer aanvragen van derden kwamen om ook het Wisbroek voer te mogen gebruiken heeft Wisbroek haar eigen voer op de markt gebracht. Er is een Research & Development Center ingericht en alle Wisbroek voeders worden uitgebreid getest bij Wisbroek voordat ze op de markt beschikbaar komen.

De testfase op ons professioneel Research & Development Center omvat een langdurige toepassing bij veel verschillende soorten voeders. In deze testfase hebben we bijvoorbeeld geconstateerd dat, door zijn hoge beschikbaarheid aan nutriënten, kraanvogels op Wisbroek Crane Diet dunnere mest produceren. Door het ruwe celstof gehalte in het voer te verhogen hebben we dit kunnen verbeteren. Daarnaast hebben we gezien dat ons Softbill Diet niet de juiste carotenoïden (natuurlijke kleurstoffen) bevatte om alle soorten softbills (in alle kleuren van de regenboog) hun natuurlijke kleuren mee te geven. Door een selectie van grondstoffen, rijk aan de juiste carotenoïden, hebben we dit kunnen verbeteren.

Wisbroek blijft zich voortdurend inzetten om haar voer te optimaliseren, verder te ontwikkelen en aanvullend kwaliteitsvoer voor diverse vogels samen te stellen.

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...