Wisbroek breidt assortiment uit met papegaaienvoer

Ontwikkelen nieuw voer

Wisbroek heeft veel ervaring met het ontwikkelen van vogelvoeders. De afgelopen jaren hebben we van verschillende partners gehoord dat er vraag was naar een speciaal voer voor papegaaien. Wanneer we een nieuwe dierentuin bezoeken, vragen ze ons vaak of we ook papegaaienvoeders ontwikkelen omdat ze op zoek zijn naar een beter voer.

Vandaar dat we ongeveer 2 jaar geleden zijn begonnen met het opzetten van een onderzoek. Dit onderzoek werd uiteraard uitgevoerd met het Wisbroek-team, maar we hebben tevens veel papegaaienkenners, voedingsdeskundigen, papegaaienhouders, curatoren en dierenartsen hierbij betrokken. Normaal gesproken vinden de eerste testen (minimaal 1 jaar voor introductie op de markt) van onze Wisbroek voeders altijd plaats in het Wisbroek Research & Development Center. Samen met voedingsdeskundigen en experts wordt onderzoek uitgevoerd om voer op een evenwichtig niveau te brengen, omdat dit de basis vormt voor de diergezondheid. Maar destijds hadden we nog geen papegaaien in het Wisbroek Research & Development Center, vandaar dat we enkele uitgebreide tests met een aantal prominente partners hebben uitgevoerd.

Er werd veel informatie en diverse interessante punten verzameld en uiteindelijk hebben we geprobeerd om, in onze ogen, het meest complete papegaaienvoer van de markt te creëren. We ontwikkelden 2 verschillende soorten papegaaienvoeders, de Wisbroek Parrot Fruit Blend en de Wisbroek Parrot Nut Blend. De ene op basis van fruit en de andere op basis van zaden en noten, afhankelijk van de voedingsstrategie van de papegaai. Beide voeders zijn beschikbaar in een dagelijkse blend / onderhoudsvoer (Small en Large) en een booster. De Daily Small en Large kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van het type vogel, omdat de ingrediënten exact hetzelfde zijn.

Daarnaast hebben we zowel voor de Fruit als voor de Nut Blend een booster ontwikkeld; die kunnen worden gevoerd aan vogels die extra energie nodig hebben, bijvoorbeeld tijdens het broedseizoen.

Wisbroek Parrot Fruit Blend Daily Small - 10kg
Wisbroek Parrot Nut Blend Daily Large - 10kg

Natuurlijke ingrediënten

We wilden echt een speciaal voer ontwikkelen, vandaar dat we meer dan 30 natuurlijke ingrediënten hebben verzameld en deze getransformeerd hebben in een geëxtrudeerde pellet die alle noodzakelijke voedingsstoffen voor het welzijn van de vogels bevat. Zo bevatten de pellets DHA-vetzuren voor optimale gezondheid en kweekomstandigheden. De meeste mineralen zijn toegevoegd in organische vorm en organische mineralen hebben een hogere beschikbaarheid omdat ze de natuurlijke vorm van mineralen in diervoeders zijn. De pellets bevatten tevens yucca-extract, wat de spijsvertering bevordert. Daarnaast is de Wisbroek Parrot Nut Blend gebaseerd op zaden, noten en andere natuurlijke ingrediënten met een langzame koolhydraatbeschikbaarheid voor een langzame energie-afgifte. Dit zijn slechts enkele van de sterke punten van deze voeders.

Voor mij persoonlijk was het gesprek met Tony Silva een van de meest interessante gesprekken die we hebben gehad. Hij opende echt mijn ogen op bepaalde punten die tegenwoordig, naar mijn mening, cruciaal zijn in een papegaaienvoer. Zo sprak Tony de behoefte uit om een ​​goed onderhoudsvoeder voor papegaaien te hebben. Maar geen onderhoudsvoeder dat een goedkoper en daardoor incompleet voer betekent. Gewoon een perfect voer voor de papegaaien, maar met zeer lage waarden van vet en eiwit om te voorkomen dat ze in de broedmodus komen. En als we dat in gedachten houden, is dat heel logisch! Bijvoorbeeld, een neushoornvogel die normaal fruit eet, eet tijdens het broedseizoen enkele kleine knaagdieren, kleine vogels of steelt zelfs enkele eieren van nesten om extra eiwit te krijgen dat hij nodig heeft voor deze periode. De rest van het jaar gaat hij terug naar zijn frugivore voedingspatroon.

Hetzelfde gebeurt bij veel andere soorten. Maar bij papegaaien is dat anders. Wanneer ze een fruiteter / noteneter zijn, zullen ze het hele jaar door fruit of noten eten. Het verschil is dat ze tijdens het broedseizoen ook toegang hebben tot fruit, noten, bloemen en bladeren met een hoog eiwit- en vetgehalte. We beseffen dus dat de reden waarom veel papegaaien in gevangenschap zoveel agressieproblemen hebben, kan zijn dat ze zich in een constante kweekmodus bevinden vanwege een dieet met veel vet en eiwitten. Daarom hebben we de onderhoudsvoeders Wisbroek Parrot Fruit Blend Daily en Wisbroek Parrot Nut Blend Daily ontwikkeld. Zowel in een kleine als een grote variant. Dit zijn geëxtrudeerde pellets die alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten voor hun perfecte metabolisme. Maar door de voeding in het wild na te bootsen, zal een lagere overvloed aan ander voedsel en minder proteïne en vet ze in een niet-broedmodus brengen.

Daarnaast hebben we de Wisbroek Parrot Fruit Blend Booster en Wisbroek Parrot Nut Blend Booster ontwikkeld met hogere vet- en eiwitgehaltes om ze juist tot broeden aan te zetten! Met deze reeks voeders kunnen de kwekers / dierentuinen zelf inschatten wat hun vogels nodig hebben en hen voorzien van een adequaat dieet. Zo kunnen ze voor één van de voeders kiezen of een mix van de voeders maken.

Wisbroek Parrot Feeds

We weten allemaal dat elke kweker / papegaaienhouder graag zijn eigen mix maakt en zijn eigen ideeën toevoegt; dat is fantastisch! Ze kennen hun vogels, begrijpen wat de specifieke behoeften van de vogels zijn en welk dieet het beste past, zowel op dagelijkse basis als tijdens het broedseizoen. Ons idee om een premium feed voor papegaaien te maken was om ervoor te zorgen dat wanneer je alleen de pellets wilt geven, het voldoende is, het is een compleet voer, met alle benodigde voedingsstoffen. Maar als je het wat gevarieerder wilt maken, afhankelijk van de seizoenen en voedingsstrategie, kan het ook in een gemengd dieet worden gebruikt, zonder enig probleem.

We zijn erg enthousiast over dit nieuwe project en we hopen dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de voeding van papegaaien in gevangenschap over de hele wereld!

Alle informatie over onze nieuwe Wisbroek Parrot Feeds is te vinden op onze website. Natuurlijk beantwoorden we ook graag uw vragen en geven we voedingsadvies indien gewenst. Neem contact met ons op via: info@wisbroek.com.

Wisbroek Parrot Fruit Blend Booster - 10kg

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...