Goede start voor jonge flamingo’s

Young Flamingo

Leestijd: ± 1 minuut

Wist je dat het woord “flamingo” is afgeleid van oud-Spaans voor “vlammen” of “rode veren”? Een flamingo komt echter uit het ei als een bolletje van grijze donsveertjes op hoge pootjes. Met zijn rechte snavel en grijze kleur lijkt hij in de verste verte nog niet op zijn ouders. De jonge flamingo verliest in de eerste jaren langzaam zijn grijze veren en krijgt hier roze veren voor terug. Die roze kleur krijgen ze door de natuurlijke kleurstoffen die in hun voedsel zit.

Extruderen

Wisbroek Flamingo Starter bestaat uit pellets die met een unieke productiewijze, extruderen genaamd, worden gemaakt. Het voordeel hiervan is dat iedere pellet alle voedingsstoffen bevat en dat het licht verteerbaar is. Het uitgebalanceerde recept komt zo dicht mogelijk bij het menu van deze vogels in de vrije natuur.

Young Flamingo
Young Flamingo with Parent

Het beste recept

Wisbroek Flamingo Starter bevat een hoog percentage vis- en garnalenmeel. Daarnaast bevatten de pellets natuurlijke carotenoïden. Dit zijn lichaamseigen stoffen die de vogels ook in het wild zouden eten. Carotenoïden zorgen voor de mooie roze of rode kleur van de flamingo’s. Het immuunsysteem van de vogel wordt door deze voeding ondersteund met vitaminen, mineralen en andere onmisbare nutriënten. Deze zijn afkomstig uit dierlijke en plantaardige eiwitbronnen.

De jonge flamingo’s zijn dol op deze smakelijke maaltijd. De pellets van Wisbroek Flamingo Starter zijn namelijk voorzien van een coating van visolie. Dus ook voor je kleine grijze flamingo-bolletje heeft Wisbroek het beste recept.

En is je kleintje dan al wat groter, stap dan over op Wisbroek Ibis-Flamingo Floating. Daarmee krijgt hij alle voedingsstoffen die hij nodig heeft als grotere en uiteindelijk volwassen Flamingo. Je kunt deze pellets al vanaf 3 weken aan je vogel geven, maar dan wel in een geweekte vorm.

Wisbroek Ibis-Flamingo Floating - 15kg

Heb je naar aanleiding dit blog nog vragen of opmerkingen? Stuur je vraag naar hello@wisbroek.com. Onze voedingsexpert helpt je graag.

 

MR B says hi!

Toont alle 2 resultaten

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...