Het beste recept in de winter

Winter is coming

Leestijd: ± 3 minuten

De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is het dan zaak om voorbereidingen te treffen om je vogels klaar te maken voor de winter die komen gaat. Voor de vogels die in een buiten volière verblijven is het belangrijk om ze tegen de weersinvloeden te gaan beschermen. Ook al zijn veel vogelsoorten bestand tegen de winterkou, ze hebben wel wat hulp nodig van hun verzorger om de winter zo goed mogelijk door te komen. Niet alleen hun huisvesting, maar ook hun voeding heeft extra aandacht nodig.

Extra energie

Door de kou verbranden vogels meer vet, dus ze hebben meer energie nodig uit hun voeding. Ze komen al een heel eind met voeding van goede kwaliteit. Wanneer je vogels hebt dit pellets eten, zul je zien dat ze bij koud weer meer gaan eten. Ze hebben nu eenmaal meer energie nodig om zichzelf warm te houden. Pas hun dagelijkse portie daar dan op aan.

Voor vogels die eivoer eten, is Wisbroek BreedPower een ideaal product om je vogel extra energie te geven. Door Wisbroek BreedPower door je eivoer te mengen, verrijk je het eivoer met extra vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen.

breedpower-1250
vitapro-a-d3-e-c-200

Daglicht

Direct daglicht is belangrijk voor vogels. Op deze manier maken ze vitamine D aan. Dit is belangrijk voor de groei en behoud van stevige botten, maar daarnaast speelt het ook een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem. Hoe meer ze buiten zijn in direct daglicht, hoe meer vitamine D ze kunnen opdoen. Dus ook in de winter zo veel als mogelijk naar buiten is goed voor vogels. Krijgen je vogels niet genoeg direct daglicht? Vul hun vitamine D dan aan met Wisbroek VitaPro A-D3-E-C om de weerstand te ondersteunen. Dit is gemakkelijk aan het drinkwater toe te voegen. De combinatie van verschillende vitaminen in Wisbroek VitaPro A-D3-E-C ondersteunt het immuunsysteem en de calciumopname in de botten. Daarnaast beschermen de antioxidanten in de vitamines C en E de lichaamscellen.

Vriesweer

Vriest het stevig? Let dan op met groente en fruit. Dit kan bevriezen en is dan niet meer gezond om te eten. Ook het drinkwater zal bevriezen. Geef dan regelmatig nieuw water of geef grotere hoeveelheden zodat het langer duurt voordat het helemaal bevroren is. Wanneer er een binnenhok aanwezig is, is het beter om het water daarin te zetten om het tegen bevriezen te beschermen.

Ook als het niet vriest kan er een koude wind staan. Je vogels hiertegen beschermen is wel een must. Zorg ervoor dat ze uit de wind kunnen zitten, zodat ze zichzelf beter warm kunnen houden.

Met wat extra zorg en aandacht komen je vogels de winter goed en gezond door. Voor je het weet is het dan weer voorjaar.

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Stuur je vraag naar hello@wisbroek.com. Mr. B staat voor je klaar.

MR B says hi!

Toont alle 2 resultaten

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het voeden van een jonge kromsnavel met de hand

Leestijd: ± 3 minuten De eieren komen uit en de oudervogels gaan druk in de weer om de jongen...