Het voeden van een jonge kromsnavel met de hand

Handfeeding parrots

Leestijd: ± 3 minuten

De eieren komen uit en de oudervogels gaan druk in de weer om de jongen te voeden. Dat is natuurlijk het ideale plaatje dat iedere kweker van kromsnavels voor ogen heeft. Helaas gaat het niet altijd zo gesmeerd. De oudervogel overlijdt of voedt het jong niet. Het kan ook zo zijn dat er meerdere jongen in één broed zitten en de jongste van het stel niet genoeg gevoed wordt door de ouders. In zulke gevallen is er een noodzaak om zelf in te grijpen en het jong met de hand te gaan voeden. Zo’n kleine vogel wil je natuurlijk de beste voeding geven, om het alsnog een goede start te geven. Wat geef je zo’n jonge kromsnavel dan te eten?

Handopfok

De oplossing hiervoor is speciale handopfok voeding (handfeeding) voor kromsnavels. Deze voeding bevat alle voedingsstoffen die een jonge kromsnavel nodig heeft. Wisbroek heeft diverse handfeeding producten in het assortiment. Voor kromsnavels heeft Wisbroek twee varianten handfeeding ontwikkeld: één variant met een hoog vetgehalte en één met een hoog proteïne gehalte. Welke voeding jouw vogel nodig heeft ligt aan het dieet dat hij van nature zou volgen.

Parrot handfeeding
2

High fat of high protein

Heb je een jonge kromsnavel die een dieet met een hoger vetgehalte nodig heeft? Dan is Wisbroek Parrot High Fat Handfeeding het product dat je nodig hebt. Deze voeding bevat een vetgehalte van 16,4%. Onder andere eipoeder, lecithine en probioticum maken het samen met de andere zorgvuldig samengestelde ingrediënten tot een complete voeding. Dit is geschikt voor vogels zoals Psittacus, Ara, Poicephalus en Pionites melanocephalus.

 

Voor jonge kromsnavels die een dieet met extra eiwitten nodig hebben, is Wisbroek Parrot High Protein Handfeeding ontwikkeld. Deze voeding bevat 23% ruw eiwit en 9% ruw vet. Een recept met ingrediënten zoals eipoeder, verteringsenzymen en probiotica maakt het tot een complete voeding die makkelijk verteerbaar is. Voor vogels zoals Amazones, Pionus, Psittacula, Pyrrhura en Pionites leucogaster is dit het juiste recept.

 

De speciale bouwstenen in deze twee soorten handopfok voeding ondersteunen de groei en de ontwikkeling van het spier- en bottenstelsel. Het is natuurlijke en energierijke voeding die alles bevat wat een jonge kromsnavel nodig heeft om op te groeien zonder de hulp van de oudervogel. De consistentie is ideaal om het met een kropnaald of voederlepel aan je vogel te geven.

Vak apart

We willen wel benadrukken dat handopfok een vak apart is. Wanneer je er geen ervaring mee hebt, kun je hier niet zomaar mee beginnen. Laat het dan over aan een ervaren en bekwaam iemand. Er kunnen namelijk problemen optreden, zoals problemen met de krop. Jongen die met de hand grootgebracht worden, zijn vaak ook later zelfstandig dan wanneer ze door de oudervogels werden gevoed.

3
4

Dwangvoeding

De handopfok producten van Wisbroek zijn niet alleen te gebruiken voor de jonge vogels. Handfeeding is ook zeer geschikt om te gebruiken als dwangvoeding voor zieke of verzwakte vogels. Als ze zelf niet meer voldoende kunnen eten, kun je ze met de hand voeden om ze weer op krachten te krijgen. Ze krijgen dan toch alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben.

Mocht je vragen hebben of heb je advies nodig ten aanzien van onze Wisbroek Parrot Handfeeding producten, Mr. U staat voor je klaar.

Stuur je vraag naar hello@wisbroek.com. Onze voedingsexpert helpt je graag.

MR B says hi!

Toont alle 2 resultaten

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...