Welk recept voor een succesvol broedseizoen?

European Goldfinch

Leestijd: ± 2 minuten

Het broedseizoen, het lijkt een heel natuurlijk iets, maar zo eenvoudig is het vaak niet. Er zijn best wel wat factoren waar je rekening mee moet houden om een broedseizoen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Het belangrijkste is dat de vogels in topconditie zijn. Hoe uitgebalanceerd de voeding van de vogels ook is, het broedseizoen vraagt om extra voedingselementen en energie. Dit kun je ze bieden door supplementen aan hun dagelijkse voeding toe te voegen. Welke supplementen mogen hierbij niet ontbreken in het recept voor je vogels?

Voor het broedseizoen

Een goede voorbereiding is zeer belangrijk om het broedseizoen zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Kweken begint dan ook al een tijdje voor het broedseizoen. Calcium en vitamine E zijn belangrijk in deze periode. Begin daarom zo’n 3 à 4 weken voor het broedseizoen met het geven van Wisbroek CalciPro Liquid. Met dit supplement voorkom je een tekort aan calcium, vitamine D3 en magnesium. De vogels krijgen sterkere botten en een goede eierschaalvorming.

Daarnaast is het aan te raden om Wisbroek VitaPro E+Se te geven. Vitamine E met selenium wordt niet voor niets de vruchtbaarheidsvitamine genoemd. Het bevordert de vruchtbaarheid van de broedvogels en daarnaast versterkt het bij de jonge vogels het immuunsysteem.

andrea-lightfoot-70Niq_V61hc-unsplash
Eggs European Hoopoe

Tijdens het broedseizoen

Zodra het broedseizoen begint is het belangrijk om te stoppen met het geven van vitamine E. Anders worden de mannetjes te broeddriftig en kan de pop niet op haar gemak broeden. Calcium blijft wel belangrijk, dus dit kun je gewoon blijven geven.

Tijdens het broeden kun je je vogels extra energie geven door ze eivoer met Wisbroek BreedPower aan te bieden. BreedPower verrijkt het eivoer met de nodige vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen. Een vrouwtje heeft tenslotte energie genoeg nodig om een aantal eieren te kunnen leggen.

Na het broedseizoen

Hoera! De jongen zijn uit het ei en worden verzorgd door hun ouders. Om de jongen een goede start te geven, kun je de vogels naast de dagelijkse voeding het beste eivoer geven dat is verrijkt met Wisbroek BreedPower. De ouders gaan op zoek naar voedzaam voedsel, zoals eiwitrijke voeding. Zij geven dan het eivoer aan hun jongen. Hier worden die kleintjes groot en sterk van.

Maar ook de ouders zelf moeten herstellen van de intensieve broedperiode en hebben goede voeding nodig. Zeker omdat de meeste vogels na het uitvliegen van de jongen in de rui komen. Ook in de ruiperiode heeft een vogel wat extra energie nodig. Het eivoer dat is verrijkt met Wisbroek BreedPower is voor de ouders nog net zo belangrijk om aan te sterken en zich klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

hatchlings

Het hele jaar door

Zo zie je maar. Het kweken met vogels gaat niet vanzelf en is een intensieve bezigheid. Maar met de juiste ondersteunende vitaminen en mineralen geeft het veel voldoening als het broedseizoen succesvol verloopt en de jonge vogeltjes erna vrolijk door de volière fladderen. Een vogel die al gezond en sterk is, zal eerder sterk nageslacht voortbrengen. Het is een proces dat het hele jaar duurt en daarom wil je de vogels het hele jaar door in topconditie houden met de juiste voeding en supplementen. Zo zijn ze elke periode klaar voor wat komen gaat. De Wisbroek supplementen zijn daarbij onmisbaar.

Voor vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen. Mr. U helpt je graag verder om ook het broedseizoen van jouw vogels tot een succes te maken. Stuur een mailtje met jouw vraag naar hello@wisbroek.com.

Toont alle 3 resultaten

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...