Wisbroek Ibis-Flamingo Floating: Waarom we geen breeding- en onderhoudsvariant hebben

Ibis-Flamingo Floating

We krijgen regelmatig de vraag waarom we geen ‘breeding’- en onderhoudsvoer hebben van de Wisbroek Ibis-Flamingo Floating. Voordat we diep op dit onderwerp ingaan, moeten we in gedachten houden dat veel concepten uit het verleden door jarenlang onderzoek veranderen en verbeteren. Het is een feit dat het voor sommige soorten, zoals papegaaien bijvoorbeeld, van cruciaal belang is om het dieet afhankelijk van de seizoenen aan te passen, voornamelijk vanwege de noodzaak om de niveaus van eiwitten en vetten te verhogen / verlagen. Voor flamingo’s is het juist belangrijk om het hele jaar door topvoeding te bieden. Het percentage pellets dat de flamingo’s zullen eten, is afhankelijk van de tijd van het jaar. In de winter zullen ze meer voer opnemen dan in de lente en zomer. Dit is enerzijds door een hogere onderhoudsbehoefte bij lagere temperatuur maar ook door de afwezigheid van ‘natuurlijk’ voedsel (insecten, algen, knoppen, graszaad) in de winter. Op deze manier zullen ze tijdens de strenge winter hun conditie niet verliezen en zullen ze het broedseizoen in perfecte vorm bereiken.
flamingos-wisbroek
88a7634-wisbroek-product-210217-014-1-1.jpg

Onderhouds- en breedingvoer

Wat zal er gebeuren als we onvoldoende vet geven gedurende het laagseizoen en we het proteïneniveau flink verhogen tijdens het broedseizoen? Welnu, de vogels zullen dan in de winter onvoldoende vetwaarden hebben welke ze om kunnen zetten in energie, die ze nodig hebben om de kou te verdragen. Hierdoor zullen ze eiwitten verbranden om het in energie om te zetten. Dit is een proces dat helemaal niet efficiënt is en dat ook leverbeschadiging veroorzaakt door het overwerk van dit orgaan. Maar ervan uitgaande dat de vogel de winter op deze manier doorkomt en, voordat het broedseizoen start, we de eiwitniveaus drastisch verhogen, zal hij deze extra hoeveelheid proteïne gebruiken om in energie te verbranden en de niveaus te vervangen die hij al zou moeten hebben. En dit kan werken, maar op lange termijn is het een ramp.

De sleutel

De sleutel is, naar onze mening en ervaring, om het hele jaar door topvoeding te gebruiken, zoals onze Wisbroek Ibis-Flamingo Floating. Met een percentage van 19% ruw eiwit en 9% ruw vet heeft de vogel 365 dagen per jaar voldoende vet zodat hij deze totale 19% proteïne alleen kan gebruiken voor de doelstofwisselingsprocessen en nooit om dit te verbranden om de benodigde energie te vervangen. Dit kan namelijk perfect door de 9% aan ruw vet worden verzorgd. Bovendien is ons voer gecoat met visolie, wat het smakelijker zal maken, waardoor het gemakkelijk is om de vogels te trainen om het droog te eten, o.a. om afval te voorkomen. Ook zal de pellet hierdoor veel moeilijker uiteenvallen en in stof veranderen, zelfs wanneer de pellet in water wordt geweekt blijft deze langer intact. We hebben ook EPA en DHA toegevoegd; dit zijn essentiële vetzuren die de vogels zelf niet kunnen aanmaken. Ze zijn erg goed voor de embryonale ontwikkeling, voorkomen hartaandoeningen en bevorderen een gezond brein.
waterfowl-floating-1.jpg
img_7790

Geheim van het broedseizoen

Het stimuleren van de vogels voor het broedseizoen zal niet nodig zijn door het voer. Het is het weer, de balans van de groep, de volière, de beschikbaarheid van broedplaatsen en een aangepaste bodem en een meer / waterplas. Dit gecombineerd met een topvoeding het hele jaar door is het geheim van het broedsucces van deze geweldige soort.

Wilt u meer informatie over Wisbroek Ibis-Flamingo Floating of heeft u vragen over de nutritie van uw vogels? Neem dan contact met ons op via info@wisbroek.com. Wij helpen u graag!

Misschien ook interessant...

Ontwikkeling van onze vogelvoeding

Leestijd: ± 4 minuten Bij Wisbroek begrijpen we hoe belangrijk het is om aan de specifieke voedingsbehoeften van vogels...

Power voor voedselinsecten

Leestijd: ± 2 minuten Insecten. Veel vogels zijn er dol op en het is een natuurlijke bron van eiwitten...

Het beste recept in de winter

Leestijd: ± 3 minuten De zomer is voorbij, de dagen worden korter en het weer wisselvalliger. Als vogeleigenaar is...